Corc

ENCUENTRO

Diagnóstico y primera visita gratuita. Nos desplazamos y realizamos un primer diagnostico sin ningún coste.

PRECIO

Nuestra estimación es transparente y clara. Conocerás nuestros costes sin ningún tipo de sorpresas.

SOLUCIÓN

Sabemos cual es tu necesidad. Te facilitamos un servicio excelente, económico y rápido.

Solicitar presupuesto

Els corcs són un grup d’insectes xilòfags de cicle larvari que ataquen la fusta, ja sigui fusta pertanyent a estructures, com fusta ornamental.

Rastre del corc Termitas Girona
Rastre del corc Termitas Girona

A Espanya les tres famílies de corc més esteses són anòbids, líctids i cerambícids, que es diferencien per la seva aparença física i pels elements de fusta que ataquen, a més de per les conseqüències que provoquen.

Les larves són les responsables d’atacar la fusta des de dins, per això resulta tan difícil detectar una plaga de corcó fins que els insectes en la seva fase adulta realitzen l’orifici de sortida a la superfície de la fusta.

Aquestes espècies de coleòpters perforen la fusta en la qual construeixen galeries i a la qual fan malbé, produint un característic pols o serradures anomenat també volia.

Larva de corc en fusta Termitas Girona
Larva de corc en fusta Termitas Girona

La plaga de corc en edificis és fàcil de reconèixer, però més per les seves petjades (orificis i serradures) que per la visió de l’insecte en si, ja que el seu aspecte molta gent ho desconeix. El corc colonitza i danya la fusta en estat de larva (cuc), però just abans de sortir a l’exterior pateix una metamorfosi a coleòpter amb capacitat de volar. La seva vida a l’exterior és de pocs dies: diposita els seus ous i mor.
El corc es desenvolupa en dues fases diferents, la primera d’elles és en forma de larva o cuc, sofrint posteriorment una metamorfosi que la convertirà en un petit escarabat.

La que realment és més perillosa per als nostres mobles o peces de fusta és la primera, la fase de larva, en la qual haurem de tenir especial cura.

És en la seva fase larvària quan el corc ataca la fusta, ja que aquesta constitueix el seu aliment. Posteriorment, un cop realitzada la metamorfosi de corc larva a coleòpter, els seus costums alimentaris es modificaran radicalment: no ingeriran cap mena d’aliment en la seva fase adulta i ja no serà la fusta la seva font d’aliment.

Corc Termitas Gironas
Corc Termitas Gironas

El corc és molt escassa en la naturalesa i està molt lligada a l’home; prefereix llocs a resguard de l’aigua i de la fred, de manera que el seu entorn més propici són les construccions que tinguin fusta.

Les larves prefereixen la fusta seca a la fresca (acabada de tallar) i rarament ataquen arbres vius.

Les larves són de color blanquinós i forma arquejada, com en els altres tipus de corc són les principals responsables dels atacs a la fusta, ja que un cop desclouen els ous dipositats en les fendes o petites rugositats penetren en ella perforant.

Volen des dels mesos de març o abril i fins al setembre, ho fan buscant fusta de la qual alimentar-se.

Adult Corc Termitas Girona
Adult Corc Termitas Girona

Les espècies més comunes són: Calymmaderus solidus, Kiesv; Escarabat del rellotge de la mort, Deg; Anobium punctatum, de Geer; Nicobium castaneum, Ol.

Si tens alguna pregunta sobre els tèrmits truca’ns al ☎️ 649.679.823 ☎️

Estats a la corcs Termitas Girona
Estats a la corcs Termitas Girona